Przepisy

Poniżej zaprezentujemy Państwu wybrane przepisy :

- Barszcz Ukraiński

BARSZCZ UKRAIŃSKI

Precyzyjne zdefiniowanie istoty ukraińskiego barszczu nie jest łatwe, bo jak każde danie domowe gotowane powszechnie ma niezliczoną liczbę wersji. Prócz odmian rodzinnych dochodzą różnice regionalne - kijowska, połtawska, odeska czy karpacka, wersje okołoreligijne - postna i koszerna, a nawet zupełnie peryferyjne - rybna czy zielona ze szpinakiem i szczawiem.

Oto nasza propozycja :

Zakup w sklepie limonka i postępuj zgodnie z instrukcją poniżej, życzymy smacznego!

Barszcz ukraiński na wędzonce z chrzanem Sposób przygotowania:

250 g wędzonych żeberek pokrój na pojedyncze paski. Rozgrzej patelnię i obsmaż na rumiano dodając pokrojoną na ćwiartki 1 średnią cebulę. Zamrożoną zupę "Barszcz ukraiński"Proste Historie wrzuć bez rozmrażania do 1,5 litra gotującego się bulionu. Dodaj podsmażone żeberka i cebulę. Wlej 150 ml buraczanego koncentratu, jeśli lubisz mocny smak buraków. Dodaj kilka ziarenek ziela angielskiego, 3 liście laurowe i 2 zgniecione ząbki czosnku w łupinie. Gotuj przez 20 minut, dopraw solą, pieprzem i sokiem z 1 cytryny. 200 ml tłustej śmietany wymieszaj z 1 łyżką chrzanu. Serwuj gorący barszcz z żeberkami i łyżką chrzanowej śmietany.